יום שישי, 3 באפריל 2009

אפשר לסמוך עלי

אפשר לסמוך עלי- זו התחושה שעלי כבעלת עסק לתת ללקוחות שלי

אפשר לסמוך עלי! תחושה זו שאנו נותנים ללקוח, מסייעת לשימור הקשר עימו לטווח הארוך. דרישה זו אינה טריוויאלית כלל ועיקר, ובמקרים רבים בעלי עסקים אינם נותנים ללקוחותיהם תחושה זו באופן מלא. להלן שמונה דרכים שבאמצעותן אתם, כבעלי העסקים הקטנים, תוכלו להוכיח ללקוחות שלכם שניתן לסמוך עליכם.

• העסק שלי כאן לתמיד:
אני נמצאת כאן לתמיד, בונה את הקשר עם הלקוחות לטווח הארוך. אני עומדת מאחורי ההבטחה של המוצר/ השירות שאני מוכרת ולכן מצפה שלקוחות יחזרו אלי ואף ימליצו לאחרים. אין הבטחות ללא כיסוי, אין טריקים ואין עיגולי פינות.
• מתן פתרון ומענה לבעיות:
אני כאן גם כשיש בעיה. אני לוקחת אחריות ואיני מתנערת ומכחישה. אני לומדת ומבינה את הבעיה ודואגת לפתור אותה ולידע את הלקוח על המהלכים שנקטתי. אם יש צורך, אפצה את הלקוח.
• הקפדה על לוחות זמנים:
אם אמרתי שאעביר הצעת מחיר בעוד יומיים, אני דואגת להעביר אותה בדיוק בעוד יומיים, אם אמרתי שאגיע ביום ראשון ה 15 בפברואר בשעה 10:00, אתייצב בדיוק ב 10:00 ביום שנקבע. אם אני עומדת לאחר לפגישה בשל פקקים, אצלצל ואומר שאני מאחרת, גם אם מדובר ב 5 דקות.
• מתן מידע נוסף, מעבר למובן מאליו:
אני חושפת מידע שאין סיכוי שהלקוח יודע עליו, מתוך מחשבה שהמידע יועיל לו. למשל אני יוזמת פנייה ללקוח קיים ומציעה לו מחיר נמוך יותר עבור שירות אותו הוא רוכש, כשאני יוצאת במבצע ומעוניינת שכלקוח ותיק הוא ייהנה ממנו. בהזדמנות זו אני יכולה בהחלט לשדרג את הלקוח לשירות ברמה גבוהה יותר או להוסיף לו שירותים המתאימים לו וכך להגדיל בסופו של דבר את ההכנסה מהלקוח.
• הצגת מידע מאוזן:
אני מדברת גם על הצדדים השליליים. למשל התאמתי דיאטה להורדת כולסטרול והיא עלולה להעלות את רמת הסוכר וחשוב שהמטופל ידע זאת, או רצפת הפרקט מסוג למינציה היא דיל מצוין של עלות ואסתטיקה, אך תוחלת החיים שלה מוגבלת.
• התאמת המוצר ללקוח והימנעות מ"דחיפת" מוצרים:
אני לא ממליצה ללקוחה להגיע מידי חודש לטיפול פנים, אם די לה בטיפול רבעוני. לא אמליץ על רכישת חדש, אם ניתן לתקן את הישן ופער המחירים בין שתי החלופות משמעותי.
• עמידה במסגרת תקציב:
לא אסתפק בכך שהלקוח אמור לדעת מה התקציב עליו סוכם. אני לוקחת אחריות על התקציב ואביא לידיעתו הערכה לאפשרות חריגה ממנו. יחד נקבל החלטה משותפת האם לבצע פעולות נוספות הכרוכות בהוצאות נוספות שמשמעותן חריגה מתקציב.
• זמינות גבוהה:
כשלקוחות זקוקים לי אני נמצאת וזמינה בטלפון, בעסק ובמייל ודואגת להגיב לפניות תוך זמן קצר.

הכתבה הוכנה על ידי חנה שמשי יועצת ומלווה עסקים קטנים. לאחר 18 שנים בתפקידי ניהול בכירים / סמנכ"ל בחברות ישראליות ובינלאומיות מובילות, מיישמת בהצלחה מזה כ 7 שנים את הידע והניסיון של הבינלאומיים והגדולים בעסקים קטנים. www.patentmarketing.biz

7 טיפים להקמת עסק חדש

כמחצית מהעסקים הקטנים אותם אני מלווה הינם עסקים חדשים. מידי יום אני פוגשת יזמים חדשים בעלי מומחיות או רקע בתחום המקצועי שבו הם מתחילים לפעול, אך ללא ידע וניסיון ניהולי. בכתבה זו קיבצתי 7 טיפים מהותיים לבעלי עסק חדש.
* עשייה הינה מפתח להצלחה
פרמטר מרכזי המבדיל בין עסקים שהצליחו לעסקים חדשים שכשלו הוא עשייה.
תתפלאו אולי לשמוע, אבל גם אם לא עשיתם מהלך נכון ב 100%, עצם העשייה חשוב . אני נוהגת לומר ללקוחותיי ש" לא יעבור יום אחד בלי שתעשו משהו לקידום העסק שלכם". מדובר בכל פעולה, לעיתים בנאלית כמו שיחת טלפון במטרה להיפגש עם לקוח פוטנציאלי או איסוף מייל מלקוח נוסף.
* התחילו בתכנון
התכנון אינו חייב להיות תוכנית עסקית של עשרות עמודים אלא מסמך של 1-3 עמודים בלבד שאותו אתם היזמים יכולים להכין בכוחות עצמכם.
על התוכנית שלכם לכלול תשובות ל 5 שאלות מרכזיות:
1. מה המוצר / השירות העיקרי של העסק שלי?
2. במה העסק/המוצר/אני ייחודי?
3. מי הלקוחות העיקריים שעבורם למוצר שלי יש את התועלת הגדולה ביותר?
4. איך אני בונה כלים מקצועיים לעסק? שם, מחירון, הזמנות עבודה, טפסי הצעות מחיר וכדומה.
5. כמה אני רוצה למכור?
* גיבוש יעדי מכירות ורווח מניבים מכירות ורווח
גיבוש יעדי מכירות ורווח הינו למעשה גיבוש המטרה. ללא מטרה לנגד העיניים לאן תרוצו? אם יעירו אתכם באמצע הלילה אתם צריכים להיות מסוגלים לצטט את יעד המכירות של החודש הזה. אם עבר שבוע מתחילת החודש ולא הגעתם ל 25% מהיעד של החודש, תחשבו מה אתם עושים על מנת לממש את היעד. אם יש לכם עובדים בעסק, גם להם צריכים להיות יעדים.
* אל תתבזרו
היו עקביים. יש לכם מטרות, יש לכם תוכנית, אתם יודעים מה אתם מוכרים ולמי. לכו במסלול בעקביות. הנטייה להתבזר נוטה להתרחש בעיקר כשהביצועים אינם מספקים. במקרה זה נכון יהיה להתאים את התוכנית למידע ולהתרחשויות חדשות ואז לחזור שוב למסלול הביצוע לפי התוכנית.
* קחו אוויר. בניית עסק חדש מחייבת שנה
אם אתם עושים- כל יום לפחות משהו אחד לטובת קידום העסק, הולכים בעקביות במסלול שקבעתם במסגרת התכנון, הוסיפו לזה אורך רוח. מחייב לעיתים קרובות לא להיכנע ללחצים של בני משפחה או קרובים וחברים....במקרה הצורך תנו להם לקרוא את הכתבה.
* פרסום הינו השקעה לא הוצאה
הקמת עסק חדש, מחייבת השקעה שמטרתה לבנות מודעות לעסק החדש. מדובר בהשקעה שעיקרה במהלך שנת הפעילות הראשונה. אין מדובר בהכרח בסכומים גבוהים. יש עסקים קטנים רבים שהשקעה של אלפי שקלים בודדים בונה עבורם מודעות מצוינת.
כשאני מתייחסת לפרסום, הכוונה הינה בין היתר לשילוט של העסק, הקמת אתר וקידומו, יחסי ציבור, טלמרקטינג, דיוור, פרסום במדיה מקומית וכדומה. לכל עסק פעילות תקשורתית / פרסומית המתאימה לו ולמימוש המטרות שלו.
* אל תקימו אתר אינטרנט ללא קידום
אתר אינטרנט לעסק הינו קודם כל כרטיס הביקור והתדמית שלו. אם אתם מצפים שהאתר יניב פניות של לקוחות פוטנציאליים אתם חייבים לקדם את האתר בגוגל, מנועי חיפוש ואינדקסים עיקריים.


חנה שמשי יועצת ומלווה עסקים קטנים. לאחר 18 שנים בתפקידי ניהול בכירים / סמנכ"ל בחברות ישראליות ובינלאומיות מובילות, מיישמת בהצלחה מזה כ 7 שנים את הידע והניסיון של הבינלאומיים והגדולים בעסקים קטנים. www.patentmarketing.biz

טיפים לטלמרקטינג

טלמרקטינג כשיטת שיווק ישיר מהווה פתרון מצוין לעסקים קטנים רבים. קבצתי עבורכם טיפים והנחיות לביצוע אפקטיבי של הפעילות:

• גבשו את מטרת הטלמרקטינג. בדרך כלל מדובר בתיאום פגישה עם לקוח פוטנציאלי.
• הכינו רשימות של קהלי המטרה אליהם אתם מבקשים לפנות- רצוי ליעד כל קבוצה הומוגנית גיליון נפרד באקסל (למשל חברות תרופה, חברות מזון וכדומה). ליד כל שם לקוח, שם איש הקשר הרלוונטי, פרטי התקשרות, ומידע אחר חשוב לגבי הלקוח הפוטנציאלי. פנו כמה טורי מעקב בהם תוכלו לציין פרטים למשל: 24.10.08: שיחה עם אורלי כהן, מעוניינים עקרונית. נשלח חומר. יש לדבר עם יגאל לוי המנכ"ל ב 5.11.08. עדיף בין 4 ל 6.
• הצגה עצמית מרשימה עם תחילת השיחה, משפרת הסיכויים להמשך שיחה ולתיאום פגישה. גבשו במדויק את הצגת העסק שלכם ב 1-3 משפטים, תוך שימוש במילים ברורות ופשוטות.
• הזכירו במהלך השיחה שוב ושוב את הרצון להיפגש כדי לבחון אפשרויות לשיתוף פעולה.
• שווקו את העסק למזכירות / עוזרים/ בעלי תפקידים בדרך למקבל ההחלטות באותה מידה של מקצועיות והתלהבות.
• גם אם שלחתם חומר בדואר , לפני שיחת הטלפון, אל תהפכו את השיחה לבירור האם קבלו / ראו / קראו את החומר. תוכלו להתייחס למשלוח החומר רק אם השיחה מתפתחת או אם הלקוח הזכיר זאת.
• כיום, עם כניסתו לתוקף של החוק החדש האוסר משלוח דואר זבל, כולל מייל, פקס, SMS והודעה טלפונית מוקלטת, מומלץ לשלוח חומר כשהלקוח הפוטנציאלי מבקש זאת ובעקבות שיחת הטלמרקטינג.
• התענינו בלקוח ובצרכים שלו ושאלו שאלות. למותר לציין שעליכם לברר פרטים בסיסיים על הלקוח הפוטנציאלי לפני ההתקשרות ולהימנע משאלות טריוויאליות במהלך שיחת הטלמרקטינג.
• לאחר כל תשובה / התייחסות של לקוח במהלך השיחה, היו אמפאטיים והשתמשו במילים חיוביות כגון מעניין מאוד/ חשוב/ יופי.
• בכל תשובה ללקוח העבירו מסרים על העסק שלכם ועל יתרונותיו עבור הלקוח המסויים ומיד לאחר מכן הזכירו שוב את רצונכם להיפגש.
• הכינו מראש רשימה של התנגדויות אפשריות עם תשובות משכנעות ועדכנו אותה תוך כדי התקדמות. התגברות על התנגדויות הינה קריטית להצלחת שיחת טלמרקטינג.
• אם לא קבעתם עדיין פגישה, סכמו תמיד בסוף השיחה מתי תתקשרו שוב. הציעו חלופות לבחירה: למשל "האם יהיה לך נוח שאתקשר שוב בעוד שבוע או שבועיים"?

חנה שמשי יועצת ומלווה עסקים קטנים. לאחר 18 שנים בתפקידי ניהול בכירים/סמנכ"ל בחברות ישראליות ובינלאומיות מובילות, מיישמת בהצלחה מזה כ 7 שנים את הידע והניסיון של הבינלאומיים והגדולים בעסקים קטנים. www.patentmarketing.biz

היום יותר מתמיד שמרו על הלקוחות שלכם

בימים אלו, מומלץ לכל עסק קטן להתמקד בשימור הלקוחות שלו. שימור לקוח משמעותו בנייה וביסוס הקשר עימו, הן בהיבט העסקי והן בהיבט האישי. אלו מגדילים את שביעות הרצון של הלקוח.
למה לשמר את הקשר עם הלקוחות?
משום שלקוח מרוצה רוכש בהיקף גדול ולעיתים תכופות יותר, הוא ממליץ לחברים ולמכרים שלו ולמעשה מייצר לעסק שלנו הכנסות נוספות.
משום שכדי לייצר תוספת של 1,000 ₪ הכנסות מלקוח חדש, עלינו להוציא פי 7 יותר בהשוואה ליצירת 1,000 ₪ הכנסות נוספות מלקוח קיים.
איך משמרים את הקשר עם לקוחות?
ראשית בנו מאגר של הלקוחות שלכם. אנו ממליצים לחלק את הלקוחות ל 3 קבוצות:
- לקוחות פעילים שרכשו לפחות פעם אחת במהלך השנה האחרונה.
- לקוחות שלא רכשו בשנה האחרונה.
- לקוחות שלא רכשו אצלנו למעלה משנתיים.
השלב השני הוא לגבש תוכנית הצעות לכל אחת מהקבוצות:
- נסו להתאים במידת האפשר את ההצעה ללקוח. כלומר הציעו למשל ללקוח פעיל לרכוש כמות מוגדלת בהנחה מיוחדת. כדאי להשקיע זמן ומחשבה לגיבוש הצעות ספציפיות לכל לקוח, המותאמות לפרופיל שלו ולהרגלי הרכישה שלו.
- השקיעו בלקוחות פעילים יותר ממה שאתם משקיעים בלקוחות לא פעילים.
- הציעו ללקוח הצעות אטרקטיביות שלא יוכל לסרב להן.
- הדגישו את המוצרים והשירותים החדשניים שלכם.
פנו ללקוחות שלכם בטלפון, במייל, בניוזלטר או ב SMS והציעו להם את ההצעה המיוחדת. עשו זאת באופן קבוע אך לא לעיתים תכופות מידי. פעם בחודש חודשיים זה בסדר.
השקיעו בבנייה ובביסוס הקשר האישי:
- ברכות לימי הולדת באמצעות משלוח פרח/ טלפון/ SMS/ גלויה.
- כשהלקוח מגיע לעסק, נסו להכיר אותו ואת הסיפור האישי שלו ולהתייחס למה שתשמעו בהמשך. חשוב שתהיו כנים ואותנטיים. " אני מקווה שאשתך החלימה כבר ממחלת השפעת" / "מה שלום הילדים בבודפשט?" הן שאלות המוכיחות התעניינות אמיתית בלקוח שלכם.
- השקיעו בשירות אישי, היענו לכל בקשה של הלקוח בחיוך ובנעימות, עשו מעל ומעבר כדי שהלקוח שלכם יהיה שבע רצון.

הכתבה הוכנה על ידי חנה שמשי יועצת ומלווה עסקים קטנים.
לאחר 18 שנים בתפקידי ניהול בכירים / סמנכ"ל בחברות ישראליות ובינלאומיות מובילות, מיישמת בהצלחה מזה כ 7 שנים את הידע והניסיון של הבינלאומיים והגדולים בעסקים קטנים.www.patentmarketing.biz